Windows 7

Na nedávné konferenci PDC Microsoft představil Windows 7 build 6933 a chválil se tam spousty novinky. Mezi ně patří také nový hlavní panel (pracovně nazvaný Superbar), který dál využívá a hlavně rozšiřuje schopnosti grafického prostředí AERO. Na té samé konferenci Microsoft rozdal Windows 7 mezi 8000 testerů, ale ne prezentovanou verzi, ale verzi starší s označením 6801, kde Superbar není. On tam respektivě je, ale je poměrně šikovně schovaný. Proč to Microsoft udělal není asi nikomu jasné, ale my máme pro vás návod jak si SuperBar zpětně aktivovat.

winver6801superbar

Nejdříve je nutné stáhnout si jeden soubor, který poté rozbalíte a nakopírujete do složky Windows. Odkaz pro 32bit a pro 64bit verzi.

Poté spusťe příkazový řádek (cmd) jako administrator

Nyní vložte následující příkazy a každý řádek potvrďte enter

* takeown /f %windir%\explorer.exe
* cacls %windir%\explorer.exe /E /G “%VašeUživatelskéJméno%”:F
* taskkill /im explorer.exe /f
* cd %windir%
* start unlockProtectedFeatures.exe

Pokud jste vše udělali měl by se Vám Superbar aktivovat. Já sám jsem se setkal s několika problémy během této aktivace. Doporučuji nepoužívat uživatelské jméno s diakritikou a mezerami.

Zdroj: .withinwindows.com

Komentáře (6)add
0
Superbar
napsal Intruder , 06 listopad 2008 14:33
Prosím Vás, nechtěl by jste ty problémy trochu popsat,totiž u zadání - cacls &#xwi;ndir%explorer.exe /E /G “&#xVa;šeUživatelskéJméno%”:F se už setkávám s problémem !Mám tam napsat, jako už. jméno je třeba Karel nebo Karel-Pc? Zkoušel jsem různé možnosti, ale vždy při zadání start unlockProtectedFeatures.exe do př. řádku to končí s problémem !
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Hlasy: +0
0
...
napsal Štěpán Pernický , 06 listopad 2008 15:50
Já tam psal pouze jméno, které mám uvedene i v nabídce Start. Takže třeba jen Karel i když název PC jste nechal třeba Karel PC. Jinak ze začátku jsem měl s tím také problémy a aplikace unlock padala, ale nakonec se to podle tohoto návodu podařilo
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
0
Oprava
napsal Supervisor , 13 listopad 2008 07:26
Tomu komu to nejde podle tohohle návodu tak to zkuste udělat takhle :-) myslim, že už vám to poběží

* cd &#xwi;ndir%
* takeown /f &#xwi;ndir%explorer.exe
* cacls &#xwi;ndir%explorer.exe /E /G MyUserName:F
* taskkill /im explorer.exe /f
* cd &#xwi;ndir%
* start unlockProtectedFeatures.exe
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
0
...
napsal anonym , 22 listopad 2008 15:41
jak jste zobrazil tu tabulku about windows
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
0
Winver příkaz
napsal Tomáš , 22 listopad 2008 16:11
Stačí když napíšeš příkaz "winver" do Zahájit hledání nebo do Spustit. :!:
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
0
...
napsal anonym , 22 listopad 2008 19:03
děkuji
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Napiš komentář
menší | větší

busy

PC Magazín a FacebookPC Magazín a TwitterPC Magazín RSS
Přihlášení
Vyhledávání
Vlastní vyhledávání
Komentáře
Anketa
Jakou značku mobilního telefonu vlastníte?

Příbuzné téma
Twiter
Loader