Windows 7

Internetem se v posledních dnech šíří zpráva o skryté funkci ve Windows 7, která vám umožní podrobné nastavení systému. Jedná se o tzv. GodMode - Božský mód díky, kterému můžete nastavit spoustu vlastností operačního systému. Jde prakticky o rozšířené ovládací panely, kde jsou jednotlivé položky setříděny do několika kategorií. Tato funkce může být vhodná jak pro administrátory tak pro běžné uživatele.

admin

Aktivace Božského režimu lze provést jednoduchým způsobem a to vytvořením nové složky (Ctrl+Shift+N) kdekoliv vás napadne a pojmenování této složky pomocí speciálního řetězce.

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Slovo GodMode před tečkou můžete nahradit jakýmkoliv jiným slovem, třeba českým ekvivalentem Božský mód, na funkci to nebude mít vliv.

GodMode

Aktualizováno: Tento tip funguje i ve Windows Vista Wink

godmode-vista

Komentáře (6)add
0
vista
napsal lukon , 09 leden 2010 17:03
Super!!! Sedmičky ještě nemám, ale zkusil jsem tu složku vytvořit na ploše u mých Vist a funguje to, možností v nabídce je skutečně hodně. Díky za tip
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Hlasy: +3
Stepan_Pernicky
...
napsal Stepan_Pernicky , 09 leden 2010 17:38
Tak, že by tenhle tip mohl fungovat i ve Windows Vista jsem netušil ani já smilies/grin.gif
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Hlasy: +1
0
jj, dobrá věc
napsal PaulZy , 23 leden 2010 17:17
Pomalu to bude rok, co to ve Vistě používám.

(Nejen po Redmondovské devastaci Ovládacích panelů a Startu) je to v Sedmičce i Vistě nejpřehlednější rozhraní s nastavením Windows.
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Hlasy: +0
0
...
napsal Jiří z Poděbrad , 04 únor 2010 12:13
Zkoušel jsem tento tip ve windows vista home premium ale pokaždé po vytvoření složky (opravdu je jedno je-li původní název nebo cokoli jiného) se zobrazí chyba exploreru smilies/cry.gif a ten se restartuje to se opakuje pokaždé, když otevřu složku s touto aktivační, přez příkazový řádek ji lze najít - je tedy vytvořena ale explorer se pokaždé zhroutí a restartuje smazal jsem tedy tuto novou složku z příkazového řádku a skusil znovu vytvořit (v dokumentech, sdílených dokumentech i rovnou na csmilies/smiley.gif a vždy to samé. W.Vista je nově instalovaný systém a aktualizován všemi aktualizacemi, instalovaný a aktuální je a Avast a Adavere - není tedy snad zavirovaný ... škoda někde je asi chybka u mě (zkusím to brzy i na PC s W.7). Děkuji za případné nápady. Jiří
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Stepan_Pernicky
...
napsal Stepan_Pernicky , 04 únor 2010 12:29
Tak opravdu. Pročítal jsem několik diskuzních fór a někteří uživatelé se s tímto také setkávají. Takže chyba není u vás. Jiným to ovšem funguje včetně mě, takže nevím kde by mohl být problém. smilies/sad.gif Asi to záleží na hardwarové konfiguraci.
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Hlasy: +1
0
Tak W7 ok
napsal Jiří z Poděbrad , 04 únor 2010 13:47
tak jsem sednl k PC s W7 a tam to šlape - dobré na tom je, že je vše důležité přehledně pohromadě smilies/wink.gif. Visty mám na notebooku amilo tř. to s tím vskutku souvisí...
nevhodné?
nesouhlas
souhlas
Napiš komentář
menší | větší

busy

PC Magazín a FacebookPC Magazín a TwitterPC Magazín RSS
Přihlášení
Vyhledávání
Vlastní vyhledávání
Komentáře
Anketa
Jakou značku mobilního telefonu vlastníte?

Příbuzné téma
Twiter
Loader